Raak mij aan! Touch me!

Ssssst! Onderzoekers hebben enkele geheime tactieken ontdekt die adverteerders gebruiken om je te misleiden om koekjes te kopen, zelfs als je weet dat appels de gezondere keuze zijn - geheimen die maar heel weinig mensen kennen!

Wil je weten welke tactieken dit zijn? En wil je weten hoe de onderzoekers ze hebben ontdekt? Kijk dan op 24 september 2021 samen met je docenten en klasgenoten online naar de Aletta’s Keuken spelshow, uitgezonden vanuit het Forum Groningen om 10:00 uur. Onze wetenschappers hebben een leuke quiz voorbereid waarin vier schoolteams het tegen elkaar opnemen en iedereen zullen helpen de nieuw ontdekte tactieken te onthullen!

De show wordt gemodereerd door de dertienjarige Lise Naus en onderzoeker Ruth Koops van ’t Jagt (in haar hart nog steeds een dertienjarige).

De Grote Groninger Eetquiz wordt georganiseerd door de Aletta Jacobs School of Public Health in samenwerking met het Forum Groningen en wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG. De show is onderdeel van de Europese Nacht van de Onderzoekers 2021, gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van de Marie Skłodowska-Curie-acties.