Raak mij aan! Touch me!

Groninger Sporticonen

In 1920 werd Be Quick gekroond tot voetbalkampioen van Nederland. Voor Dick Heuvelman, voormalig sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, een reden om deze historische prestatie honderd jaar later nog eens onder de aandacht te brengen met een canonachtig geschiedenisboek 100 jaar Topsport in Stad over het wel en wee van de Groninger topsport van 1920 tot 2020. De coronacrisis verhinderde dat voornemen, maar van uitstel is geen afstel gekomen.

Boekpresentatie via de live stream

Deze besloten feestelijke middag in het Forum Groningen - te volgen via livestream - gaat over de rijke sportgeschiedenis van Groningen. NOS-sportverslaggever Herbert Dijkstra is de presentator en (ex)sporters, Erwin Koeman, Marianne Timmer (die het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen) en Jan Loorbach, zullen acte de présence geven. Vanzelfsprekend schuift schrijver Dick Heuvelman zelf ook aan.

Fotopresentatie in het Forum

In het verlengde van de presentatie van het boek zal ook de fotopresentatie ‘Groninger Sporticonen worden geopend. Hierin zullen tien Groninger legendarische sporthelden uit verleden en heden voor het voetlicht worden gebracht. Het tiental is geselecteerd door een jury, bestaande uit voormalig topjudoka Karin Kienhuis, stadshistoricus Beno Hofman, Forumprogrammeur Rense Sinkgraven en sportgeweten Dick Heuvelman.

Deze fotopresentatie zal gedurende de Sportzomer te zien zijn op de vierde verdieping van het Forum Groningen aan de Nieuwe Markt. 

Sportzomer

Dit is de zomer van het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. Het Forum staat stil bij deze sportevents met onder andere boeiende voorbeschouwingen, sportdocumentaires en een fotopresentatie van Groninger Sporticonen. Vier de Sportzomer met ons en geniet samen met andere sportfans van de atleten, hun verhalen en overwinningen!

Sportzomer

Misschien vind je dit ook leuk

  • Interview
  • Sport en gezondheid

Naked Lunch met Margriet de Schutter

Vrijdag 26 maart | 12:15
Naked Lunch met Margriet de Schutter
Over haar nieuwe boek: The Secret Balance of Champions - Health Challenges in Elite Sport