Raak mij aan! Touch me!

De favoriete boeken van jouw favoriete BookTokker, BookTuber of Bookstagrammer uitgelicht!

BookTok is een groeiend fenomeen op de app TikTok, waar mensen hun favoriete boeken delen met hun kijkers. Een BookTokker met veel invloed kan ervoor zorgen dat deze boeken zomaar immens populair worden. Om de trend wat toegankelijker te maken, maakt het Forum deze online boekenlijstjes tastbaar!

Elke maand lichten wij op 3 West de favoriete boeken van een online boekenfanaat uit die graag alles deelt over diens favoriete boeken! Onze tweede BookTokker was Anniek.

Huidig BookTok Plankje

Anniekslibrary

Anniek (hen/hun) houdt van boeken, BTS en pizza. Hen heeft Nederlands gestudeerd in Groningen en is sindsdien werkzaam als freelance editor. Sinds 2016 is Anniek actief op bookstagram en sinds 2021 is hen ook te vinden op booktok.

Al voordat Anniek leerde lezen, waren boeken hun grootste passie. Hun grootste wens is om andere mensen te helpen boeken te vinden waarin ze zichzelf kunnen herkennen en waardoor ze zichzelf en anderen beter kunnen leren begrijpen. Voor hun plankje heeft Anniek dan ook hun favoriete boeken geselecteerd voor en door mensen met een onderbelichte identiteit. Hopelijk vind je op hun plankje een nieuw favoriet boek waar je misschien nog niet van had gehoord.

Je vindt Anniek op Instagram en Tiktok als @anniekslibrary. Laat het vooral weten als je een leuk boek hebt gevonden op hun plankje. Veel leesplezier!

Anniekslibrary
  • Tijdreizen ; Slavernij ; Verenigde Staten
Octavia E. Butler, Ineke Willems
Verbonden [Boek]
Becky Chambers,
The long way to a small, angry planet [Boek]
V.E. Schwab,
The invisible life of Addie LaRue [Boek]
Alice Oseman, Niels van Eekelen
Heartstopper [Boek] : Deel 1 : Nick en Charlie ontmoeten elkaar…
Cath Crowley, Ans van der Graaff
Donkerblauwe woorden [Boek]
Hank Green,
An absolutely remarkable thing [Boek] : a novel
Emily Henry,
Book lovers [Boek]
Talia Hibbert,
Act your age, Eve Brown [Boek] : a novel
William M. Kelley,
A different drummer [Boek]

Nog geen lid? >

Nog geen lid? >