Raak mij aan! Touch me!

Vijf steenrijke vrienden ontdekken na een rare nacht dat ze vampiers zijn geworden. Paniek! Is dit wat ze echt zijn?

De zwarte mondkapjes die vijf twintigers dragen wanneer ze op jacht gaan in het nachtleven van Taipei ogen actueel. Maar ze verbergen er in deze film hun Dracula-tanden mee. Dead & Beautiful, een van David Verbeeks meest ambitieuze producties, was al onderweg toen hij in 2013 in Rotterdam How to Describe a Cloud presenteerde. In beide films is een rol weggelegd voor het spirituele, dat in dit vampierdrama scherp contrasteert met de wereld van Lulu en haar vrienden. Verveelde kinderen van steenrijke ouders, die de leegte vullen met extravagante ervaringen. Met onvoorziene gevolgen.

De vijf ontdekken na een rare nacht dat ze vampiers zijn geworden. Kunnen ze elkaar nog vertrouwen? Ze gaan ieder voor zich tot het uiterste om dat uit te vinden. Deze variatie op het vampiergenre speelt met spanning en verwachtingen op metaniveau. De rijke maar onbehaaglijke locaties en indrukwekkende beelden van de grootstad zijn niet alleen betoverend maar ook het decor voor sociaal commentaar en thema’s als geweld, isolatie en onschuld.

Deze film is Engels en Mandarijn gesproken en is Engels ondertiteld.

Te laat..!

Voor deze film is de online kijkperiode voorbij. Maar geen paniek: later dit jaar is hij zeker nog in het Forum te zien.

Op de hoogte blijven van de premièredatum? Meld je aan voor de filmnieuwsbrief.

Filmnieuwsbrief