Raak mij aan! Touch me!

Dompel je onder in de wereld van animatie!

Op zaterdag 29 mei kon je voor het eerst kennismaken met Framed: het nieuwe animatiefestival van het Forum. Tijdens een avondvullend programma gingen we live met een talkshow en twee talks met bijzondere gasten. Heb jij het gemist? Kijk hieronder de beste momenten van FRAMED online terug en verheug je samen met ons op het animatiefestival in 2022!

Merlin Crossingham over het ontstaan van Aardman

Merlin Crossingham is key animator, regisseur en creative director bij het Britse Aardman Animations. Hij werkte mee aan de eerste Aardman-speelfilm Chicken Run en Wallace & Gromit: The Curse of The Were-Rabbit, en kreeg een Emmy-nominatie voor Creature Comforts. Vanuit de Aardman Studios nam Merlin Crossingham je tijdens FRAMED online mee in de wereld van karakters, Stop-Motion animatie en het ontstaan van Aardman.

Tot en met 29 augustus 2021 zie je in het Forum de internationale expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends. Daar bewonder je de creaties van Aardman Studios. 

De talk is Engels gesproken

Meer Aardman? Bekijk de hele talk met Merlin Crossingham.

naar de talk

Irida Zhonga

Laat je inspireren door het werk en het verhaal van Irida Zhonga, regisseur van de animatie Man Wanted. Een kort fragment over het waarmaken van haar dromen.

 

Merlin Crossingham

Hoe komt een karakter tot leven? Merlin Crossingham van Aardman Studios neemt je mee.

Hisko Hulsing

Over een werkblunder met een goed einde.

Robert-Jonathan Koeyers over diversiteit in animatie

Animator Robert-Jonathan Koeyers over diversiteit in animatie en hoe deze kunstvorm de unieke mogelijkheid biedt om met subjectiviteit te spelen en dieper in te gaan op hoe de personages de wereld om hun heen zien.

In de short It's Nice in Here wordt je meegenomen in de laatste paar dagen in het leven van Crimson, een gevoelige en introspectieve zwarte jongen. Gezien door de ogen van de politieagent die zijn leven nam en die van zijn beste vriend, Imani, die er getuige van was.

Hisko Hulsing over Undone

Tot en met 4 juli 2021 stond het werk van de Nederlandse animatiemaker en regisseur Hisko Hulsing in de Spotlight bij Storyworld. Voor Amazon Prime maakte Hulsing de serie Undone, een animatieserie voor volwassenen die door veel critici werd gerekend tot de beste televisieseries van 2019. In deze terugblik zie je de trailer van Undone en vertelt Hisko over de totstandkoming van deze bijzondere animatie-serie.