Je Framed-dag begint hier!

We trappen het filmfestival af met een talkshow rond internationale en lokale animatiemakers, met een vooruitblik op het Framed-programma en gesprekken met makers over hun werk. Gratis te volgen op Platform F én (hopelijk!) in onze zalen. Reserveer een ticket via onderstaande knop.

Scroll verder om meer te lezen over de gasten. Talkshow bijwonen in het Forum? Kijk hier!

Wanneer?

Zaterdag 29 mei 11.00 uur op deze pagina.

ticket reserveren

Te gast zijn onder anderen:

Merlin Crossingham

Key animator, stemacteur, supervisor, regisseur en Creative director bij Aardman Studio’s. De stem van Morph, key animator bij Aardman’s filmhit Chicken Run, animation director bij Nick Park’s Early Man, en vanaf 2009 Creative Director van Wallace & Gromit, waarbij hij alle aspecten van het W&G-merk beheert, van merchandise en liveshows tot commercials en korte films.

Hisko Hulsing

De Nederlandse regisseur Hisko Hulsing is een grote naam in de internationale animatiewereld. Hij maakte prijswinnende korte films, zoals Junkyard (2012) en regisseerde de animatiescènes in de Kurt Cobain documentaire Montage of Heck (2015). Voor Amazon Prime maakte hij de serie Undone, een animatieserie voor volwassenen, die door veel critici werd gerekend tot de beste televisieseries van 2019.

Happy Ship

Martin Venema vertelt over de Groningse animatiestudio Happy Ship, waar gestaag aan een prachtig oeuvre gewerkt wordt. Dit leidde inmiddels tot twee Gouden Kalveren. De nieuwste Happy Ship-film See me werd onlangs geselecteerd voor de competitie van het prestigieuze animatiefestival van Annecy.

Framed

Zaterdag 29 mei lanceert het Forum zijn eigen animatiefestival Framed! Een dag die barst van de films en masterclasses van lokale en (inter)nationale makers. Bekijk het hele programma en onze kijktips!