Raak mij aan! Touch me!

Miljarden jaren van evolutie hebben heel wat slimme oplossingen opgeleverd voor problemen waar wetenschappers en ontwerpers nu tegenaan lopen. Wat kunnen wij leren van de natuur?

Miljarden jaren van evolutie hebben heel wat slimme oplossingen opgeleverd voor problemen waar wetenschappers en ontwerpers nu tegenaan lopen.

Niet zo gek dus dat zij de natuur gebruiken als inspiratiebron bij het ontwikkelen van nieuwe materialen. Ook voor veel technologische problemen kunnen we spieken bij de natuur. Zijn al deze innovatieve oplossingen die we zo kunnen afkijken te mooi om waar te zijn? Of zouden we juist meer moeten kijken naar de natuur voor inspiratie? Wat zijn de valkuilen bij het imiteren van natuurlijke uitvindingen?

In het Kenniscafé op donderdag 11 februari spreekt Lemke Kraan met Marleen Kamperman, hoogleraar aan de RUG gespecialiseerd in materiaalkunde en polymeerchemie, Eize Stamhuis, universitair hoofddocent Experimentele Marine Zoology & Biomimetica aan de RUG en Tjeerd Veenhoven, industrieel ontwerper.

Elke maand praten we met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m.Studium GeneraleScience Linx en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Meer Kenniscafés

Meer Kenniscafés