Raak mij aan! Touch me!

Een getraumatiseerde moeder krijgt de kans om haar in Iran geëxecuteerde dochter te wreken. Is haar slachtoffer echt de dader?

Is ze het? Wetenschapper Haleh weet het niet zeker. Ze heeft Leyla, de vrouw die haar dochter heeft verraden, nooit gezien. Maar haar stem, die zou ze uit duizenden herkennen, zelfs bijna veertig jaar later. Toch? Haleh krijgt plotseling de kans om de executie van haar dochter te revancheren. Maar hoe betrouwbaar is het geheugen als het om traumatische gebeurtenissen gaat? En hoe zoet en zinvol is wraak?

De Nederlands-Iraanse regisseur Kaweh Modiri zaait twijfel bij de kijker terwijl de eigenwijze Haleh (Jasmin Tabatabai) zeker van haar zaak lijkt. Ze dringt vastberaden het leven binnen van Leyla, die net naar Nederland is gevlucht en met haar jonge dochter in een portiekflat woont. Het uitgangspunt van Mitra is gebaseerd op Modiri’s eigen leven: zijn zus Mitra werd geëxecuteerd voordat hij werd geboren. Scherp schakelt hij tussen het in zand- en blauwtinten gefilmde Iran in 1982 en het schemerige Nederland. Een sfeervolle politieke thriller die ook over moederschap gaat, met een betoverende beeldvoering.

Deze film is Farsi en Nederlands gesproken en is beschikbaar met zowel Nederlandse als Engelse ondertiteling.

Te laat..!

Voor deze film is de online kijkperiode voorbij. Maar geen paniek: later dit jaar is hij zeker nog in het Forum te zien.

Op de hoogte blijven van de premièredatum? Meld je aan voor de filmnieuwsbrief.

Filmnieuwsbrief

Lees het boek

Mitra is ook een boek, geschreven door regisseur Kaweh Modiri.

Lees het boek