Raak mij aan! Touch me!

Dit programma is helaas geannuleerd, we proberen het naar een andere datum te verplaatsen!

In Money Talks praten we met wetenschappers, onderzoekers en experts over economische thema’s.

Het meeste geld bestaat tegenwoordig uit een getal op je computerscherm; muntgeld en bankbiljetten worden steeds minder gebruikt.

Als je iets betaalt, reken je vaak af met je pinpas of met bankbiljetten, maar steeds vaker ook met wederdiensten en gebruikte goederen. Geld is een afspraak, gebaseerd op vertrouwen in banken en overheden. Maar hoe het precies werkt en hoe we betere afspraken kunnen maken blijft voor veel mensen onduidelijk. Ondertussen dalen de rente en het consumentenvertrouwen en dreigen de mogelijke gevolgen van de coronacrisis. En met de ontwikkelingen rondom de Bitcoin lijken de banken ook niet echt raad te weten. Gaat dit wel goed? Of heeft ons geldstelsel zijn beste tijd gehad? Welke alternatieve opties zijn er? En kan het geldsysteem van de toekomst in dienst staan van de samenleving?

In deze Money Talks gaat financieel journaliste Hella Hueck in gesprek met Mark Sanders (universitair hoofddocent duurzame economie en lid Sustainable Finance Lab), Martijn van der Linden (lector New Finance en voorzitter stichting Ons Geld) en Heidi Leenaarts ((initiatiefnemer en bestuurslid United Economy).

Money Talks wordt georganiseerd i.s.m. Studium Generale. 

Misschien vind je dit ook leuk

  • Talk
  • Actualiteit

Tussen wappies en wetenschap - 20 mei

Donderdag 20 mei | 20:00
Tussen wappies en wetenschap - 20 mei
Universele waarheid onder vuur.