Over haar nieuwe boek Een van ons waarin een schrijfster schrijfworkshops geeft in de gevangenis.

Elke maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Vrijdag 3 juli was dat schrijver Christine Otten.

Christine Otten (Deventer, 1961) brak in 2004 door met de roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels. In 2011 verzorgde ze het Boekenweekessay Good Luck met fotokunstenaar Erik Kessels. Ze is bedenker en auteur van de Gevangenis Monologen, theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van gedetineerden. Sinds drie jaar begeleidt ze een schrijfgroep van langgestraften in de Penitentiaire Inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard.

Haar nieuwe boek Een van ons gaat ook over een schrijfster - Katrien Achenbach - die schrijfworkshops geeft in de gevangenis. Ze heeft het gevoel dat ze er ‘thuiskomt’ en vriendschap en begrip vindt. De levenslang gestrafte Luc S. intrigeert haar. Hij neemt niet deel aan de workshop, maar als verzet tegen zijn uitzichtloze bestaan schrijft hij in het geheim meedogenloos eerlijk over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien.

Leen en lees haar boeken

Ben je lid van de Forumbibliotheken, dan kun je bij ons uiteraard ook de boeken van Christine Otten lenen en lezen:

Leen en lees haar boeken

Meer Naked Lunch >

Meer Naked Lunch >