Over hun debuut in de schrijverswereld.

Het interview vond plaats op 25 november in het Forum. Je kunt het hieronder terugkijken.

Elke maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Op 25 november waren dat Vincent Kortmann en Jaap Krol.

Jaap Krol (1970) schrijft verhalen, columns en recensies in het Nederlands en het Fries. Hij publiceert onder meer voor het Friesch Dagblad, straatmagazine De Riepe en Tzum literair weblog. Daarnaast is hij tentoonstellingsredacteur voor G/Geschiedenis. Dit jaar verscheen zijn verhalenbundel De hond die overstak bij Uitgeverij kleine Uil. Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Wijdemeer de bundel Wederzien, een serie columns over wederopbouwarchitectuur in Noord-Nederland. Krol heeft geen huisdieren.

Vincent Kortmann (Groningen, 1975) rondde in 2017 de vierjarige opleiding aan de Schrijversvakschool Groningen af. Sindsdien verschenen er korte verhalen van hem in Hollands Maandblad. In augustus verscheen zijn debuut De tussenzus bij Uitgeverij Atlas Contact. Een roman over twee onthechte jonge mensen die tot elkaar veroordeeld zijn, maar steeds verder van elkaar verwijderd raken. Ze klampen zich aan elkaar vast tot de chaos de overhand krijgt en ze de controle verliezen.

Meer Naked Lunch >

Meer Naked Lunch >
  • Interview

Naked Lunch met Herman Brusselmans

Donderdag 22 april | 12:15
Naked Lunch met Herman Brusselmans
Interview over zijn nieuwe boek