Raak mij aan! Touch me!

Debat over de grote ruimtelijke vraagstukken die als ‘crisis’ worden geduid: de klimaatcrisis, de stikstofcrisis, de woningcrisis, de biodiversiteitscrisis, en de vertrouwenscrisis.

De toekomst van ruimtelijk Nederland

Op 22 November 2023 kiest Nederland een nieuw parlement. Wat betekent dit voor de toekomst van ruimtelijk Nederland?  Politici debatteren tijdens het 5e Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat in Groningen over de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland. Aan de hand van actuele thema’s is het aan hen om de kiezers te overtuigen van hun visie en plannen voor de toekomst van ruimtelijk Nederland.

De traditie

Het Ruimtelijk Verkiezingsdebat kent een traditie van spraakmakende en inhoudelijke debatten. In eerdere edities gingen onder meer Stientje van Veldhoven (D66), Jimmy Dijk (SP), Daniel Koerhuis (VVD), Harry van der Molen (CDA), Henk Nijboer (PvdA) en Jesse Klaver (Groenlinks) met elkaar in gesprek.

Het debat

Meer dan ooit worden de grote ruimtelijke vraagstukken als ‘crisis’ geduid: de klimaatcrisis, de woningcrisis, de biodiversiteitscrisis, en de vertrouwenscrisis tussen randstad en regio zijn voorbeelden hiervan. Graag geven we de volksvertegenwoordigers het podium om hun ideeën te presenteren over hoe Nederland deze crises kan pareren en wat voor land dit in 2050 oplevert.

De setting en doelgroep

Het opvallende gebouw Forum Groningen, dat met zijn scherpe lijnen als een moderne monolith afsteekt tegen de historische binnenstad van Groningen, zal deze editie het strijdtoneel vormen. Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, vakgenoten, en andere geïnteresseerden zullen tot het publiek behoren.

Datum: 3 november 2023
Tijd: 20.30 - 22.00 uur
Locatie: Rabo Studio, Nieuwe Markt 1, Groningen

meer info

16167

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

MEER INFO