Raak mij aan! Touch me!

16 november was het weer tijd voor een editie van Noorderpers, over de maatschappelijke spraakverwarring rond het Corona-virus.

Tussen de aanhangers van viruswaanzin, complotdenkers en kritische influencers aan de ene kant, een worstelende overheid aan de andere kant, en een verwarde burgerij ertussenin.

Journalisten en communicatieprofessionals proberen om te gaan met wat een onontwarbare kluwen lijkt van feiten, meningen en maatregelen. Een panel met specialisten uit de tv- en wetenschapsjournalistiek, overheidswoordvoering en wetenschap, onder wie Frank Stojansek (eindredacteur Op1), Leonie Albers (RTV Noord) en Natascha van ’t Hooft (woordvoerder gemeente Groningen), Floor Bremer (RTL nieuws) en Casper Albers (hoogleraar/columnist, RUG), gaan hierover in discussie onder leiding van onze gesprekleiders Bram Douwes en Erik Hogeboom aan de hand van het thema Dus jij gelooft in corona?.

De avond begon met een terugblik op de Amerikaanse verkiezingen. Krijgen we weer vier jaar jaw dropping reality tv met Trump in de hoofdrol of keren de tijden van Obama terug in het Witte Huis?

Kijk onze Zomertalks terug >

Kijk onze Zomertalks terug >