Raak mij aan! Touch me!

We hebben zeven films op een rij gezet die gebaseerd zijn op boeken die onverfilmbaar leken.

Onverfilmbare boeken

Er worden regelmatig populaire films gebaseerd op boeken. Maar hoe zit het met de werken waarvan het onmogelijk lijkt ze te verfilmen? Diverse filmmakers waagden zich aan ‘onverfilmbaar’ geachte boeken, met wisselend succes. We richten de spotlight op zeven ambitieuze en bijzondere boekverfilmingen. Ook staan vier van de beste films van Wong Kar-Wai voor je klaar!

The Saragossa Manuscript

The Saragossa Manuscript gaat over een napoleontisch avontuur vol duels, jonkvrouwen en cryptische manuscripten. De verfilming van het boek van de Poolse schrijver Jan Potocki zit vol humor, schunnig drama en onvergetelijke beelden waardoor de speeltijd van ruim drie uur voorbij vliegt.

The Saragossa Manuscript

Jodorowsky's Dune

Regisseur Alejandro Jodorowsky begon in de jaren zeventig te werken aan misschien wel de meest ambitieuze film ooit: een verfilming van Frank Herberts epische sciencefiction roman Dune. Hij en zijn team werkten twee jaar lang dag en nacht aan de uitdagende taak om de wereld van Dune te creëren. Maar helaas: Hollywood durfde het niet aan. Deze heerlijke feelgood documentaire vertelt het verhaal over de allergrootste film nooit gemaakt.

Eerst het boek lezen?

Jodorowsky's Dune

Naked Lunch

In deze bewerking van William S. Burroughs gelijknamige hallucinante roman uit 1959, volgt regisseur David Cronenberg de parttime verdelger en fulltime drugsverslaafde Bill Lee terwijl hij zich stort in de nachtmerrieachtige Interzone, een sinistere onderwereld vol gigantische pratende insecten.

Eerst het boek lezen?

Naked Lunch

Norwegian Wood

Norwegian Wood is een verfilming van het gelijknamige boek van Haruki Marakami. Een gevoelig verhaal over liefde en verlies dat zich afspeelt in Tokio eind jaren zestig. De negentienjarige student Toru wordt verteerd door verdriet na de zelfmoord van zijn beste vriend. Wanneer hij Naoko, de voormalige vriendin van zijn overleden vriend, ontmoet wordt hij heimelijk verliefd op haar.

Eerst het boek lezen?

Norwegian Wood

Lolita

De controversiële roman van Vladimir Nabokov uit 1955 gaat over een literatuurprofessor van middelbare leeftijd die smoorverliefd wordt op zijn veertienjarige stiefdochter. Door de strenge censuur in de jaren zestig moesten diverse aspecten van de roman worden afgezwakt, waarbij veel aan de verbeelding van het publiek werd overgelaten.

Eerst het boek lezen?

Lolita

Where the Wild Things Are

Where the Wild Things Are is een wereldberoemd Amerikaans prentenboek van Maurice Sendak uit 1963. Het werk gaat over de gefantaseerde avonturen van het jongetje Max, die voor straf zonder eten naar bed moet. Tijdens zijn fantasiereizen ontmoet hij de Maximonsters, die hem tot onverschrokken koning uitroepen.

Eerst het boek lezen?

Where the Wild Things Are

American Psycho

In Bret Easton Ellis’ controversiële roman uit de jaren tachtig zinkt de rijke, egocentrische Patrick Bateman steeds dieper weg in zijn gewelddadige, hedonistische fantasieën wanneer hij zijn psychopathische alter ego probeert te verbergen voor vrienden en collega’s. American Psycho is een ijzersterke, satirische film die niet alleen de amorele opvattingen van de eighties weerspiegelt maar ook misogynie aan de kaak stelt. En dat alles met een flinke dosis zwarte humor.

Eerst het boek lezen?

American Psycho

The Best of Wong Kar-wai

In 2021 staan vier hoogtepunten voor je klaar van de Chinese (Hong Kong) regisseur Wong Kar-Wai, een van de belangrijkste hedendaagse filmmakers. Veelbekroonde films, met Aziatische supersterrencast, oogstrelend cool wervelend camerawerk van Christopher Doyle en soundtracks die nog dagen in je hoofd blijven zitten. Meeslepende, melancholische, oogverblindende, zinderende cinema. In fonkelnieuwe kopieën.

Chungking Express

Twee politieagenten gaan op hun eigen manier om met liefdesverdriet en het vinden van een nieuwe liefde.

Chungking Express

Fallen Angels

In dit misdaaddrama volg je het leven van een huurmoordenaar in Hongkong die iets anders met zijn leven wil en dat van zijn vrouwelijke collega.

Fallen Angels

Happy Together

De film geeft een kijkje in de chaotische relatie tussen twee mannen die ontdekken dat ze uit elkaar groeien.

Happy Together

In the Mood for Love

Twee buren, een man en een vrouw, krijgen een band nadat ze beiden vermoeden dat hun echtgenoten vreemdgaan. Ze nemen zich voor om hun band vriendschappelijk te houden om geen soortgelijke fouten te begaan.

In the Mood for Love

Lekker film kijken vanuit huis?

Wij bieden naast in onze theaterzalen ook online de leukste films aan via Picl.

Bekijk het aanbod