Raak mij aan! Touch me!

De wraakactie van een depressieve weduwnaar (Mads Mikkelsen) loopt nogal uit de hand – met therapeutische gevolgen. Bitterzoete, absurdistische tragikomedie.

Als scenarist voor filmmakers als Susanne Bier en Kristian Levring is Anders Thomas Jensen van vele markten thuis, maar als regisseur heeft hij een onmiskenbare eigen stijl. Net als Adam’s Apples (2005) en Men & Chicken (IFFR 2016) is zijn nieuwste film een zwarte komedie met een plot zoals alleen Jensen dat kan bedenken.

Riders of Justice begint met een serie trieste gebeurtenissen: een gestolen fiets, ontslag, een treinongeluk. Toeval of een causale keten? Data-analist Otto (Nikolaj Lie Kaas) duikt in de materie, geholpen door zijn excentrieke collega Lennart (Lars Brygmann) en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler (Nicolas Bro). Samen met beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen), die zijn vrouw verloor bij het treinongeluk, ontpoppen de mannen zich tot engelen der wrake.

De missie leidt tot resultaten, al zijn het misschien niet de gewenste. Met zijn gortdroge humor en onnavolgbare logica is Riders of Justice een nieuw absurdistisch − en toch ook leerzaam en ontroerend − hoogtepunt in Jensens oeuvre.

Deze film is Deens gesproken en Nederlands ondertiteld.

Te laat..!

Voor deze film is de online kijkperiode voorbij. Maar geen paniek: later dit jaar is hij zeker nog in het Forum te zien.

Op de hoogte blijven van de premièredatum? Meld je aan voor de filmnieuwsbrief.

Filmnieuwsbrief

Meer met Mads Mikkelsen

De Deense acteur is natuurlijk bekend van Jagten en Arctic, maar speelde ook in een eerder project van Anders Thomas Jensen, Men & Chicken.

Meer met Mads Mikkelsen