Raak mij aan! Touch me!

Alles wat je altijd hebt willen weten over robots in de ruimte!

Op donderdag 18 februari gaat de Perseverance robot van NASA landen op Mars.

Een technisch hoogstandje. Afgelopen december vertelde sterrenkundige Jeffrey Bout hier al over. In de Rabo Studio van het Forum gaf hij zijn kinderlezing over robots in de ruimte. Kijk hier het fragment terug!

Robots in de ruimte

De ringen van Saturnus, de stormen op Neptunus, de achterkant van de maan: Gaan we deze afgelegen plekken ooit bezoeken? Of is het al gebeurd? Robots zijn er immers al wezen kijken en het leek net alsof we er zelf bij waren. We zagen hoe bijzonder het heelal is.

Robots zijn gewoon fantastisch handig. Ze doen precies wat wij willen. Dingen die ons niet lukken. Op plekken waar wij nooit kunnen komen. Zelfs in het heelal waar je niet kunt ademen, het ijskoud is en je miljarden kilometers moet reizen. Daarom komen er steeds meer robots in de ruimte, nu en in de toekomst. Ze reizen verder en verder naar alle uithoeken van het zonnestelsel. Wat gaan ze daar ontdekken? Buitenaards leven? Het onbekende?

Jeffrey Bout nam afgelopen december kinderen mee op ontdekking tijdens een eerste kinderlezing.

Misschien vind je dit ook leuk

  • Museum

Storyworld

Donderdag 25 april | 10:00
Storyworld
Krijg een kijkje achter de schermen bij grote verhalenvertellers binnen de wereld van strips, animatie en games in museum Storyworld. Nu in de Storyworld Spotlight: 50 jaar Franka.