Raak mij aan! Touch me!

Foto © Siese Veenstra

Het spraakmakende begin van je weekend!

Benieuwd naar de gasten en onderwerpen? Abonneer je op de instapagina @talkofthetown050.

Talk of the Town is een luchtige talkshow die elke vrijdagmiddag terugkijkt op de week die was, en een blik vooruit op de week die komen gaat. Met actuele gasten, live muziek, vaste columnisten en inbellende kijkers! 

Talk of the Town wordt wisselend gepresenteerd door Lara Harbers en Nathan de Vries. De show wordt live uitgezonden vanuit het Camera Café in Forum Groningen, en is te volgen op forum.nl, dvhn.nl, Facebook, YouTube en Instagram. De talkshow is later ook terug te kijken, en te beluisteren als podcast. Zodra het corona-technisch kan, is publiek uiteraard welkom om aan te schuiven.

Talk of the Town wordt georganiseerd i.s.m. Dagblad van het Noorden. 

Gasten | 5 maart

Martijn Houttuin & Rosa Timmer

Van crypto-goeroe Martijn en journaliste en columniste Rosa leren we alles over het investeren in bitcoins. Martijn heeft zijn studie nooit afgemaakt omdat zijn bitcoin investeringen wel erg goed gingen. Inmiddels werkt hij bij een cryptobedrijf en zet hij zijn eigen academy op.

Waar Martijn alles weet over bitcoins, komt Rosa net kijken. Zaterdag 6 maart verscheen haar column Rosa investeert als dummy in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten’ in Dagblad van het Noorden.

Yftinus van Popta

Yftinus van Popta vertelt over de Netflix-film The Dig en de opgravingen bij Ezinge van ‘onze eigen’ Van Giffen. Yftinus is maritiem archeoloog en promoveerde eind 2020 op het laatmiddeleeuwse verdronken landschap van de Zuiderzee. Hij volgde zijn opleiding aan het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen dat ruim een eeuw geleden werd opgericht door de eerste 'terpenarcheoloog' van Nederland: Albert Egges van Giffen.

Muziek van noordelijke helden

De muzikale held die op 5 maart het spits afbeet is Inge van Calkar. Zij sloot de show zingend af met haar nieuwe single I won’t let you down. De Groningse zangeres – onder meer bekend van het nummer The ocean never ends – werd begin vorig jaar tijdens Eurosonic Noorderslag verkozen tot Beste Artiest 2020.

Wekelijkse columns

Bram Esser, die je wellicht kent van zijn boek De sollicitant, is een van onze vaste columnisten. Hij is naast filosoof en publicist ook ontdekkingsreiziger van het alledaagse. Bij Bram is niks vanzelfsprekend, of liever gezegd; het vanzelfsprekende moet volgens hem gewantrouwd worden. We kijken dan ook uit naar zijn blik op de wekelijkse actualiteit.

Meer weten? Leen en lees deze boeken

  • Terpen ; Friesland ; Groningen (provincie)
Erik Betten,
Terpen- en Wierdenland [Boek]
  • Cryptogeld ; Datamining ; Blokketens
Peter Kent, Tyler Bain ; Laura van der Voorden ; Hessel Leistra
Cryptovaluta minen voor Dummies® [Boek]
  • Bitcoins
Mark Koster,
Hoe word ik een bitcoin-miljonair? [Boek]
  • Blokketens
Tiana Laurence, Hessel Leistra ; Tom Feinl
Blockchain voor dummies® [Boek]

Hosts Talk of the Town

Vanuit de hoofdstad van het Noorden presenteren Nathan en Lara elke week Talk of the Town.

Stadjer Nathan de Vries is presentator en programmamaker. Met zijn 29 jaren heeft hij al een behoorlijke rugzak aan ervaring. Zo presenteerde hij o.a. Spuiten en Slikken en de Keuringsdienst van waarde. Hij is nieuwsgierig, ad rem en beschikt over de nodige zelfspot. 

Lara Harbers is presentator, schrijver, podcastmaker en vaste samenwerkingspartner van kunstcollectief WERC. Als presentator bij organisaties als het NNT, Eurosonic/Noorderslag en De Kunstbende is Lara niet meer weg te denken uit het culturele veld van Noord-Nederland. Met nieuwsgierigheid, scherpe vragen en een flinke dosis humor zorgt ze voor prikkelende en interessante interviews.

Foto © Siese Veenstra

Hosts Talk of the Town