Raak mij aan! Touch me!

Foto © Siese Veenstra

 

Het spraakmakende begin van je weekend!

Benieuwd naar de gasten en onderwerpen? Abonneer je op de Instapagina @talkofthetown050.

Gasten show 2

Eva Glasbeek & Maria Koijk

De Groningse maar in Amsterdam woonachtige filmmaakster Eva Glasbeek is te gast en zij neemt haar moeder Maria Koijk mee. Toen haar moeder borstkanker bleek te hebben, maakten ze samen een indrukwekkende film over de hoeveelheid afval na een borstoperatie. 

Eva is een autodidactische filmmaker. Ze won in 2019 de prijs voor Beste Groninger Film en houdt zich op een originele manier vastleggen van gezichten, mode, culturen en landen en artistieke projecten. Ze is daarin heel succesvol en heeft een inspirerend Instagramaccount.

Fotocredits: Karlijn de Vries

Eva Glasbeek & Maria Koijk

De Dutch Squad

Drie dagen lang kunnen we stemmen volgende week. Maar doen we dat ook allemaal? Onderzoek wijst uit dat nog niet de helft van de mensen met een niet-westerse migratieachtergrond gaat stemmen. De Kamer kent geen enkel zwart parlementslid. Dat moet anders, volgens de Dutch Squad, opgericht door vier vrouwelijke politici van verschillende partijen: ‘Juist het parlement moet diverser: dáár worden wetten gemaakt.’.

Milka Yemane (35) werd geboren in Eritrea, groeide op in Assen en woont in Amsterdam. Ze is politicoloog en directrice van Stichting Lemat en staat nummer 34 op de lijst van GroenLinks en is één van de vier oprichters. 

De Dutch Squad

Deze week is Esmé van den Boom onze columnist

En deze week is Esmé van den Boom @readfever onze columnist! Esmé schrijft gedichten, proza, toneel en liedjes. Ze was één van de 101 talenten van NRC Handelsblad en las voor op podia en festivals door heel Nederland. Esmé publiceerde twee dichtbundels, won het Hendrik de Vriesstipendium, stond in de finale van Write Now!, was huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en mocht mee op zomerkamp met Das Mag. Als Esmé niet schrijft of leest, organiseert ze het literaire programma voor Explore the North in Leeuwarden. En dan heeft ze ook nog eens een heel lief hondje.

Kortom: Esmé is al een héle goede reden om te kijken aanstaande vrijdag, en de komende dagen worden de andere goede redenen bekendgemaakt.

Fotocredits: Henk Veenstra

Deze week is Esmé van den Boom onze columnist

Muziek is er van... Roelie Vuitton

Roelie is een rapper en vormgever uit Groningen die met allerlei dingen bezig is, zolang het maar dope is. Na flink wat jaren aan de weg getimmerd te hebben in de Nederlandse rapscene, bracht hij in 2020 het zelfgeproduceerde album 'Stukjes van een man' uit. Check 'm op Spotify, Youtube of @roelievuitton

Muziek is er van... Roelie Vuitton

Talk of the Town is een luchtige talkshow die elke vrijdagmiddag terugkijkt op de week die was, en een blik vooruit op de week die komen gaat. Met actuele gasten, live muziek, vaste columnisten en inbellende kijkers! 

Talk of the Town wordt wisselend gepresenteerd door Lara Harbers en Nathan de Vries. De show wordt live uitgezonden vanuit het Camera Café in Forum Groningen, en is te volgen op forum.nl, dvhn.nl, Facebook, YouTube en Instagram. De talkshow is later ook terug te kijken, en te beluisteren als podcast. Zodra het corona-technisch kan, is publiek uiteraard welkom om aan te schuiven.

Talk of the Town wordt georganiseerd i.s.m. Dagblad van het Noorden.