Raak mij aan! Touch me!

Foto © Siese Veenstra

 

Het spraakmakende begin van je weekend!

Benieuwd naar de gasten en onderwerpen? Abonneer je op de Instapagina @talkofthetown050.

Gasten afl. 5

Tim Koeman
Hoe is het als je vader trainer wordt van FC Barcelona, de grootste club ter wereld? Tim Koeman kreeg in de zomer van 2020 een belletje van zijn vader Ronald met het bericht dat de club interesse had. “Mijn vader zei: 'Je moet mee naar Barcelona. Je regelt het maar, je gaat mee'.” Een dag later zaten ze in het vliegtuig voor de contractonderhandelingen. 

In de nieuwe Videoland-documentaire ‘Força Koeman’ krijgt de kijker een inkijkje in het nieuwe leven van de familie. Tim zit vrijdag bij Nathan aan tafel om te praten over de docu en zijn rol als special producer. Ook zullen ze het hebben over hoe het is om de achternaam Koeman te dragen, zijn band met Groningen en hoe Tim wedstrijden van FC Barcelona beleeft. (Spoiler: er komt heel wat bijgeloof aan te pas). 

Tamar
Tama maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. In 2010 won ze als Tamar Lewis de jury-en publieksprijs van de Nootuitgang Groningen. In datzelfde jaar bereikte ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ze speelde onder andere op het Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon, ESNS, in weelderige tuinen en knusse huiskamers. Ook was ze support act voor Jenny Lane, Rachel Sermani en Rue Royale. In 2012 bracht ze haar eerste EP uit, genaamd ‘Canvas’. Met de single ‘Nooit te weinig tijd voor een liedje’ (2015) stapte ze over op het schrijven in het Nederlands.

Cora Ziengs
Cora Ziengs is DJ en programmeur bij Relate Radio. Dit gloednieuwe radiostation etaleert DJ's met allerlei geluiden en achtergronden met als doel de Groningse muziekscene de aandacht te geven die het verdient. Daarnaast organiseert ze Het Grote Gebeuren, in samenwerking met Forum Groningen en Noordwoord. Ze komt langs om over beide een boekje open te doen. 

Emerson Terinathen & Meitji Hully
Nathan gaat vrijdag in gesprek met Emerson en Meitji Hully over de Moluks-Nederlandse geschiedenis. Emerson is een schrijver en dichter die zich inzet voor de Molukse gemeenschap. Hij vindt het belangrijk de Molukse kennis te behouden en over te dragen. Meitji maakt Oral History voorstelling, oftewel persoonlijke geschieschrijving. Verhalen en herinneringen die zijn weggeborgen. Op dit moment is ze bezig met een triologie over de Molukse-Nederlandse geschiedenis.

Hou ons Instagram account @talkofthetown050 in de gaten voor de laatste updates!

Talk of the Town is een luchtige talkshow die elke vrijdagmiddag terugkijkt op de week die was, en een blik vooruit op de week die komen gaat. Met actuele gasten, live muziek, vaste columnisten en inbellende kijkers! 

Talk of the Town wordt wisselend gepresenteerd door Lara Harbers en Nathan de Vries. De show wordt live uitgezonden vanuit het Camera Café in Forum Groningen, en is te volgen op forum.nl, dvhn.nl, Facebook, YouTube en Instagram. De talkshow is later ook terug te kijken, en te beluisteren als podcast. Zodra het corona-technisch kan, is publiek uiteraard welkom om aan te schuiven.

Talk of the Town wordt georganiseerd i.s.m. Dagblad van het Noorden.