Raak mij aan! Touch me!

Klimaatverandering maakt de stad een kwetsbaar gebied; bij hevige regenbuien kan het water soms moeilijk weg en met toenemende warmte vormen steden een soort hitte-eilanden van asfalt en beton.

Hoe kunnen we de stad toekomstbestendig maken? Het is zo mogelijk de grootste opgave van onze tijd. Hoe gaan we deze stadstransitie organiseren in Groningen? In verschillende Groningse wijken wordt hier al hard gewerkt, door collectief over te stappen op duurzame energiebronnen, of door de wijk te vergroenen voor een betere afwatering. Gaan de bewoners zo de stad redden? En wat is de rol van de gemeente in klimaatadaptatie? 

Alex van den Berg kijkt samen met Lector Ruimtelijke Transformaties Floris Boogaard (Hanzehogeschool) omgevingspsycholoog Lise Jans (RUG) en beleidsmedewerker klimaatadaptie Martijn Schuit (Gemeente Groningen) naar de stad van de toekomst.

Elke maand praten we met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m.Studium GeneraleScience Linx en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Dit programma stond eerder gepland op 22 oktober. Met een kleine programmawijziging vindt dit programma nu plaats op 21 januari. Helaas zijn de tickets al uitverkocht, maar volg de gratis livestream op platform F!

Illustratie: Yvette Compaijen

 

Misschien vind je dit ook leuk

  • Mini-college
  • Lichtvervuiling

De nacht overbelicht

Zondag 24 januari | 16:00
De nacht overbelicht
Over de pracht van de sterrenhemel en impact van lichtvervuiling.